Jij gaat het doen!

Wij selecteren met zorg onze vrijwilligers. Ben jij benieuwd hoe deze selectie procedure en de fases daarna in zijn werk gaan? Het figuur hierboven laat de verschillende stappen zien.

Selectie procedure Je vrijwilligers ervaring begint met het sturen van motivatie brief. Er volgt dan een sollicitatie gesprek waarin we verkennen of jij de rol van vrijwilliger gaat vertolken. Mocht je geselecteerd worden, dan krijg je dit binnen twee weken te horen.

Voordat je gaat Vervolgens verwachten een VOG van je en een handtekening onder onze gedragscode. Daarna plannen we een voorbereidingsmeeting waar in we inhoudelijk het project doorspreken, en ook dieper op de context van het project in gaan. Je krijgt van ons materiaal om je in te lezen, waaronder Tips voor Toebabs waarin je wordt voorbereid op de situaties die je tijdens de projecten tegen kan komen. Dan is het tijd om je projectvoorstel te schrijven (maak gebruik van je expertise!) en een begroting op te stellen. Je legt alvast contact met onze lokale partners en houdt stichting Bonfari up to date over de voorgang. Wanneer wij je groen licht hebben gegeven kun je je vlucht boeken en geld verzamelen om je project werkelijkheid te maken.

Tijdens je verblijf Een lokale partner zal je op staan wachten op het vliegveld in Gambia om je naar ons vrijwilligersverblijf te brengen. De komende weken zal dit je thuis zijn. Je dagen zullen vanaf nu gevuld zijn met het managen van het project, en het samenwerken met onze lokale partners om het project tot een succes te maken.

Na terugkomst Wanneer je terug bent in Nederland maak je een realisatie en zullen we een evaluatie en feedback meeting hebben. We kunnen tenslotte van jouw vrijwilligers ervaring leren – en horen net zo graag wat jij er van hebt opgestoken!