Vrijwilligers

Ben jij geschikt?

Vrijwilligers zijn hoofdverantwoordelijk voor de uitvoering van projecten, in samenwerking met lokale partners. Daarom zoeken we ondernemende, pro-actieve vrijwilligers met een kritische houding. Je krijgt als vrijwilliger een unieke kans om in een andere situatie te leren leven en daar samen te werken met de lokale bevolking als projectmanager en uitvoerder. We zijn dus op zoek naar mensen met de volgende kenmerken:

  • Ouder dan 21 jaar
  • Vriendelijk
  • Ondernemend
  • Pro-actief
  • Kritisch
  • Verantwoordelijk
Daarnaast verwachten we dat je Engels spreekt, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en handtekening onder onze gedragscode.

Herken jij jezelf in bovenstaande kenmerken, past een van de projecten onderaan de pagina bij jouw expertise en zie jij jezelf deze rol vervullen?

Neem dan contact op via info@bonfari.net of via telefoon op +31610648674.

Geen betalingen

In lijn met onze peilers zijn kosten minimaal en transparantie maximaal. Concreet gezien komt dit op het volgende neer:

Je bent wel zelf verantwoordelijk voor het ophalen van geld voor het project wat je gaat uitvoeren. Dit zijn puur projectkosten, hiervan gaat niks naar jouw verblijf of naar ons als bestuur.

Je slaapplaats is dus gratis, maar alle kosten om daar te komen en jezelf te voorzien in levensbehoeften zijn voor eigen rekening. De reis kost ongeveer €750-€1000 in totaal (afhankelijk van bv. hoeveel vaccinaties nodig zijn en welke vliegtuigmaatschappij beschikbaar is). Voor eten en drinken is €5 per dag ruim voldoende.

Jij gaat het doen!

Wij selecteren met zorg onze vrijwilligers. Ben jij benieuwd hoe deze selectie procedure en de fases daarna in zijn werk gaan? Het figuur hierboven laat de verschillende stappen zien.

Selectie procedure Je vrijwilligers ervaring begint met het sturen van motivatie brief. Er volgt dan een sollicitatie gesprek waarin we verkennen of jij de rol van vrijwilliger gaat vertolken. Mocht je geselecteerd worden, dan krijg je dit binnen twee weken te horen.

Voordat je gaat Vervolgens verwachten een VOG van je en een handtekening onder onze gedragscode. Daarna plannen we een voorbereidingsmeeting waar in we inhoudelijk het project doorspreken, en ook dieper op de context van het project in gaan. Je krijgt van ons materiaal om je in te lezen, waaronder Tips voor Toebabs waarin je wordt voorbereid op de situaties die je tijdens de projecten tegen kan komen. Dan is het tijd om je projectvoorstel te schrijven (maak gebruik van je expertise!) en een begroting op te stellen. Je legt alvast contact met onze lokale partners en houdt stichting Bonfari up to date over de voorgang. Wanneer wij je groen licht hebben gegeven kun je je vlucht boeken en geld verzamelen om je project werkelijkheid te maken.

Tijdens je verblijf Een lokale partner zal je op staan wachten op het vliegveld in Gambia om je naar ons vrijwilligersverblijf te brengen. De komende weken zal dit je thuis zijn. Je dagen zullen vanaf nu gevuld zijn met het managen van het project, en het samenwerken met onze lokale partners om het project tot een succes te maken.

Na terugkomst Wanneer je terug bent in Nederland maak je een realisatie en zullen we een evaluatie en feedback meeting hebben. We kunnen tenslotte van jouw vrijwilligers ervaring leren – en horen net zo graag wat jij er van hebt opgestoken!

Proces


traject

Vrijwilligersinformatie

Wil je meer informatie over hoe het er aan toe gaat in Gambia? Lees dan ons informatiedocument "Tips voor Toubabs"! (Tip 1: Toubab (toe-bab) is het woord wat in Gambia gebruikt wordt voor iemand die niet uit de buurt komt)