Home Science Class

Kinderen in Gambia krijgen net als in Nederland les in zaken als wiskunde, Engels en Frans. Naast deze lessen biedt de school ook praktijklessen aan. Om deze praktijklessen officieel in het lespakket op te mogen nemen, moet de school aantonen over de juiste spullen en competenties te beschikken. Op dit moment heeft de school een accreditatie voor technisch tekenen, omdat ze tekenspullen en competente docenten hebben. De school zou hiernaast graag huishoudles willen aanbieden, omdat de kinderen hier competenties mee kunnen ontwikkelen waar ze later een baan mee kunnen krijgen. Denk hierbij aan werk als kleermaker of kok. Voor deze lessen is echter een eenmalige investering nodig om (trap)naaimachines, stoffen, potten en pannen aan te schaffen.

Op de school is voldoende kennis om de lessen aan te kunnen bieden. Echter kan de school de eenmalige investering van €400,- op dit moment niet dragen. De school heeft per jaar ongeveer €2.000,- te besteden aan alle vaste lasten, denk hierbij aan: schoonmakers, schoolactiviteiten, reparaties aan de school, maar ook dingen als krijtjes voor de schoolborden.

Begin 2018 zal iemand namens Bonfari het Marktkraam project zal gaan uitvoeren. Het Home Science Project kan veel impact hebben en is niet erg arbeidsintensief. Daarom willen wij dit project parallel aan dit project willen laten uitvoeren. 

De Bonfari aanpak

Wij hebben zelf lokaal met de betrokken partijen gesproken. Zo is er overleg geweest met directeur van de school Mbemba Kinteh en hoofd van de schoolraad Omar Sowe. 

Het bijdragen aan een nieuw praktijkgericht vak op school, zal veel kinderen betere kansen geven op de arbeidsmarkt. Met een eenmalige investering wordt het lespakket permanent verreikt.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de kosten voor degelijke werktuigen voor de school. Voor het begrote bedrag kunnen voldoende spullen worden gehaald om de grote klassen in hun geheel les te geven. Deze begroting en de uiteindelijke realisatie zullen wederom worden gepubliceerd op de website. 

Onze werkwijze

We zoeken een ondernemende vrijwilliger die gedreven is om gedurende 6-8 weken in Gambia de marktplaats te realiseren. Wij achten een periode van 6 weken minimaal, zodat de vrijwilliger de tijd heeft de cultuur en de mensen lokaal te leren kennen.

Wij zorgen voor onderdak en lokale contacten. Daarnaast helpen we je met het voorbereiden van de werkzaamheden en de reis. Uiteindelijk wordt jij de projectleider van jouw project! Jij zal dus ook de leiding hebben over de acquisitie voor jouw project.

Jij betaalt niets aan Bonfari. Jij gaat wel samen met ons op zoek naar sponsoren voor jouw project. Daarbij gebruiken we ons maar ook jouw netwerk. Daarnaast betaal je zelf voor je vliegreis (ong. €500 retour) en jouw dagelijks onderhoud (ong. € 5 per dag).