Local Fundraiser Tintinto

Voor Gambiaanse organisaties is het vaak de norm om te zoeken naar financiële sponsors uit eerste wereld landen. Bonfari heeft het idee dat dit in sommige gevallen de zelfredzaamheid van organisaties vermindert. Tijdens een recente editie van de Verenigde Stichtingen Gambia (VSG) dag is er een lokale fondsenwervings workshop bijgewoond waarvan we de inzichten graag wilden gebruiken.

Tijdens een bezoek aan de lokale school leerde Bonfari dat het dak van het toiletgebouw voor meiden zwaar beschadigd was door een storm. De school krijgt geen financiële ondersteuning van de overheid om dit soort zaken op te lossen, en op die manier wist directeur Kinteh niet wat te doen. In het verleden is er geld opgehaald door lokale groentes zoals cassave te verkopen tijdens de lunchpauzes in de vorm van een snack (Ebbeh). Hier zou echter het doel bedrag van 8000 Dalasi niet mee opgehaald kunnen worden.

Bonfari heeft daarom een fundraiser event opgezet waarbij eten verkocht zou worden tijdens de lunch pauze, én flyers uitgedeeld aan de leerlingen met de vraag of ouders een vrijwillige bijdrage voor reparatie zouden willen aanleveren. De dag is in een Nederlands jasje gehesen door voor de eerste vier leerjaren activiteiten zoals koekhappen, sponzenrace en zaklopen te organiseren. Zo zou iedereen uitkijken naar de dag.

Resultaat: 10.000 Dalasi (zo'n €170) opgehaald voor de school! 40% van dit bedrag is opgehaald met het verkopen van eten tijdens de pauzes, 60% ontvangen via donaties via ouders. Schooldirecteur Kinteh heeft meermaals aangegeven dat hij veel geleerd heeft over het verkrijgen van geld d.m.v. het uitdelen van de flyers. Hij verbaasde zich over de vrijgevigheid van de ouders en dankt Bonfari voor het inzicht dat ook grotere geld bedragen binnen de lokale gemeenschap.